IBPS Officer Recruitment 2014: Answer sample questions in reasoning

Last Updated: Tue, Feb 07, 2017 11:49 hrs
Exam

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Reasoning RRBs-Officers 2014.

1. 4, 9, 25, 49, 121, 169,…
(a) 324 (b) 289(c) 225 (d) 196

2. 5, 7, 13, 23, …
(a) 25 (b) 27(c) 29 (d) 41

3. 4, 8, 16, 32, 64… 256
(a) 96 (b) 98(c) 86 (d) 106



4. 5, 20, 80, 320, … 1280
(a) 5120 (b) 5220(c) 4860 (d) 3642

5. 3,6,9,12,15,…. 21
(a) 16 (b) 17(c) 20 (d) 18

6. 55, 50, 45, 40,….30
(a) 33 (b) 34(c) 35 (d) 36

7. 5040, 720, 120, 24, ….2,1
(a) 8 (b) 7(c) 6 (d) 5

8. 16, 24, 36,… 81
(a) 52 (b) 54(c) 56 (d) 58

9. 4, 16, 36, 64, …. 144
(a) 112 (b) 78(c) 100 (d) 81

10. 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, … 81
(a) 100 (b) 121(c) 64 (d) 144

 

Answers
1. (b) 2. (d) 3. (a) 4. (a) 5. (d)
6. (c) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (c)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed RRBs-Officers study plan, visit MockBank.



More from Sify: