Web Sify
Follow us on
Mail
Print

IBPS Clerk Exam 2014 candidates can review your quantitative aptitude with our online test

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Tue, Sep 02, 2014 17:31 hrs
Exam

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Quantitative Aptitude for IBPS Clerical Exam 2014.

1. A fires 5 shots to B's 3 but A kills only once in 3 shots while B kills once in 2 shots. When B has missed 27 times, A has killed :

A) 30 birds B) 60 birds
C) 72 birds D) 90 birds

2. In an examination, a student scores 4 marks for every correct answer and loses 1 mark for every wrong answer. If he attempts all 60 questions and secures 130 marks, the no of questions he attempts correctly is :



A) 35 B) 38
C) 40 D) 42

3. To fill a tank, 25 buckets of water is required. How many buckets of water will be required to fill the same tank if the capacity of bucket is reduced to two-fifth of its present ?

A) 52.5 B) 62.5
C) 72.5 D) 82.5

4. If 2 tables and 3 chairs cost Rs, 3500 and 3 tables and 2 chairs cost Rs. 4000, then how much does a table cost ?

A) 500 B) 1000
C) 1500 D) 2000

5. The total of 324 of 20 paise and 25 paise make a sum of Rs. 71. The no of 20 paise coins is :
A) 50 B) 100
C) 150 D) 200

6. If a + b + c = 13, a^2 + b^2 + c^2 = 69, then find the ab + bc + ca :

A) 10 B) 30
C) 50 D) 70

7. In a group of buffaloes and ducks, the number of legs are 24 more than twice the number of heads. What is the number of buffaloes in the group ?

A) 6 B) 10
C) 8 D) 12

8. The highest score in an inning was 3/11 of the total and the next highest was 3/11 of the reminder . If the score differ by 9, the total score was :

A) 110 B) 121
C) 132 D) 143

9. If a * b = 2a - 3b + ab, then 3 * 5 + 5 * 3 is equal to :

A) 22 B) 23
C) 24 D) 25

10. The difference of 1*(3/16) and its reciprocal is equal to :

A) 1*1/8 B) 4/3
C) 15/16 D) 105/304

Answers

1. (A) 2. (B) 3. (B) 4. (B) 5. (D)
6. (C) 7. (D) 8. (B) 9. (A) 10. (D)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed IBPS Clerical Exam study plan, visit MockBank




More from Sify:
blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox