Web Sify
Follow us on
Mail
Print

IBPS Officer Recruitment 2014: Answer sample questions in reasoning

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Fri, Aug 22, 2014 16:24 hrs
Exam

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Reasoning RRBs-Officers 2014.

1. 4, 9, 25, 49, 121, 169,…
(a) 324 (b) 289(c) 225 (d) 196

2. 5, 7, 13, 23, …
(a) 25 (b) 27(c) 29 (d) 41

3. 4, 8, 16, 32, 64… 256
(a) 96 (b) 98(c) 86 (d) 106



4. 5, 20, 80, 320, … 1280
(a) 5120 (b) 5220(c) 4860 (d) 3642

5. 3,6,9,12,15,…. 21
(a) 16 (b) 17(c) 20 (d) 18

6. 55, 50, 45, 40,….30
(a) 33 (b) 34(c) 35 (d) 36

7. 5040, 720, 120, 24, ….2,1
(a) 8 (b) 7(c) 6 (d) 5

8. 16, 24, 36,… 81
(a) 52 (b) 54(c) 56 (d) 58

9. 4, 16, 36, 64, …. 144
(a) 112 (b) 78(c) 100 (d) 81

10. 1, 4, 9, 16, 25, 36, 49, … 81
(a) 100 (b) 121(c) 64 (d) 144

 

Answers
1. (b) 2. (d) 3. (a) 4. (a) 5. (d)
6. (c) 7. (c) 8. (b) 9. (c) 10. (c)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed RRBs-Officers study plan, visit MockBank.




More from Sify:
blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox