Web Sify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for IBPS PO 2014: Quantitative Aptitude

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Mon, Aug 18, 2014 15:16 hrs
Exam Hall

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Quantitative Aptitude for IBPS PO 2014.

1.Ten years ago, P was half of Q in age. If the ratio of their
present ages is 3:4, what will be the total of their present ages?

     A. 45

B. 40

     C. 35

D. 30

 

 

 

2.Father is aged three times more than his son Sunil. After 8 years,
he would be two and a half times of Sunil's age. After further 8
years, how many times would he be of Sunil's age?

A. 4 times

B. 4 times

C. 2 times

D. 3 times

 

3. A man's age is 125% of what it was 10 years ago, but 83 1/3 % of
what it will be after ten 10 years. What is his present age?

A. 70

B. 60

C. 50

D. 40

 

4. A man is 24 years older than his son. In two years, his age will
be twice the age of his son. What is the present age of his son?

A. 23 years

B. 22 years

C. 21 years

D. 20 years

 

5.Present ages of Kiran and Syam are in the ratio of 5 : 4 respectively.
Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9
respectively. What is Syam's present age in years?

A. 28

B. 27

C. 26

D. 24

 

6. The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is
50 years. Find out the age of the youngest child?

A. 6 years

B. 5 years

C. 4 years

D. 3 years

 

7. A is two years older than B who is twice as old as C. The total of the ages
of A, B and C is 27. How old is B?

A. 10

B. 9

C. 8

D. 7

 

8. The Average age of a class of 22 students is 21 years. The average
increased by 1 when the teacher's age also included. What is the age of the
teacher?

A. 48

B. 45

C. 43

D. 44

 

9. A father said to his son, "I was as old as you are at the present at the time of your birth". If the father's age is 38 years now, what was the son's age five years back?

A. 20 years

B. 18 years

C. 14 years

D. 22 years

 

10. Ayisha's age is 1/6th of her father's age. Ayisha 's father's age will be
twice the age of Shankar's age after 10 years. If Shankar's eight birthdays
was celebrated two years before, then what is Ayisha 's present age.

A. 10 years

B. 12 years

C. 8 years

D. 5 years

Answers
1. (c) 2. (c) 3. (c) 4. (b) 5. (d)
6. (c) 7. (a) 8. (d) 9. (c) 10. (d)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed IBPS PO study plan, visit MockBank.


blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox