Web Sify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for RRBs-Officers 2014: Quantitative Aptitude

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Mon, Aug 18, 2014 15:00 hrs
Exam Hall

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Quantitative Aptitude for RRBs-Officers 2014.

  1. What is the difference between the compound interests on Rs. 5000

 for 11⁄2 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

    A. Rs. 2.04

B. Rs. 4.80

    C. Rs. 3.06

D. Rs. 8.30

 

  1. A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A

 customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year.
At the end of the year, the amount he would have gained by way of
interest is:

    A. Rs. 120

B. Rs. 121

    C. Rs. 123

D. Rs. 122

 

  1. There is 80% increase in an amount in 8 years at simple interest. What

will be the compound interest of Rs. 14,000 after 3 years at the same rate?

    A. Rs.3794

B. Rs.3714

    C. Rs.4612

D. Rs.4634

 

 

  1. The compound interest on Rs. 30,000 at 7% per annum is Rs. 4347.

The period (in years) is:

    A. 1

B. 2

    C. 3

D. 3.5

 

  1. The difference between simple and compound interests compounded

annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is
Re. 1. The sum is:

    A. Rs.600

B. Rs.645

    C. Rs.525

D. Rs.625

 

 6. The difference between compound interest and simple     interest on an amount of Rs. 15,000 for 2 years is Rs. 96. What is the rate of interest per annum?

A. 9%

B. 12%

C. 8%

D. 6%

 

7. If the simple interest on a sum of money for 2 years at 5% per annum
is Rs. 60, what is the compound interest on the same at the same rate
and for the same time?

    A. Rs. 63.5

B. Rs. 62

    C. Rs. 61.5

D. Rs. 64

 

 

8. The difference between simple interest and compound on Rs. 900 for one
year at 10% per annum reckoned half-yearly is:

A. Rs. 3

B. Rs. 2.25

C. Rs. 4.5

D. Rs. 4

 

 

9. What will be the compound interest on a sum of Rs. 40,000 after 3 years
at the rate of 11 p.c.p.a.?

A. Rs. 14705.24

B. Rs. 14602.25

C. Rs. 14822.26

D. Rs. 14322.10

 

10. At what rate of compound interest per annum will a sum of Rs. 1400
become Rs. 1573.04 in 2 years?

A. 4%

B. 5%

C. 6%

D. 8%

Answers
1. (a) 2. (b) 3. (d) 4. (b) 5. (d)
6. (c) 7. (c) 8. (b) 9. (a) 10. (c)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed RRBs-Officers study plan, visit MockBank.


More from Sify:
blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
today`s most read on sify skills
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox