Web Sify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for SBI PO 2014: Computer

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Fri, Jun 20, 2014 12:48 hrs

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  • Reasoning
  • English
  • Data Interpretation and Analysis
  • General Awareness, Marketing & Computers.

50 questions will be asked from each section.

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Computer for SBI PO 2014.


1.        The purpose of the primary key in a database is to
(a) Unlock the database
(b) Provide a map of the data
(c) Uniquely identify a record
(d) Establish constraints on database operations
(e) None of the above

2.        It contains specific rules and words  that express the logical steps of an Algorithm
(a) Programming language
(b) Syntax
(c) Programming structure
(d) Logic chart
(e) None of these

3.        The design of the network is called the network
(a) Architecture
(b) Server
(c) Transmission
(d) Type
(e) None of these

4.        The most frequently used instructions of  a computer program are likely to be fetched  from
(a) Hard disk
(b) Cache memory
(c) RAM
(d) Registers
(e) None of these

5.        It contains data descriptions and defines the name,data type, and length of each field  in the database
(a) Data dictionary
(b) Data table
(c) Data record
(d) Data field
(e) None of these

6          Personal logs or journal entries posted on the Web are known as
(a) List serves
(b) Webcasts
(c) Blogs
(d) Subject directories
(e) None of these

7.        It uses pictures (called icons) and menus displayed on the screen to send commands to the computer system
(a) Command-based user interface
(b) GUI
(c) System utility
(d) API
(e) None of the above

8.        This manual tells you how to use a software program
(a) Documentation
(b) Programming
(c) Technical
(d) User
(e) None of these

9.        Which of the following is NOT a type of broadband Internet connection?
(a) Cable
(b) DSL
(c) Dial-up
(d) Satellite
(e) None of these

10.      Software, such as viruses, worms and Trojan horses, that has a malicious intent, is known as
(a) Spyware
(b) Adware
(c) Spam
(d) Malware
(e) None of these

 

Answers
1. (c) 2. (a) 3. (a) 4. (b) 5. (a)
6. (c) 7. (b) 8. (a) 9. (c) 10. (d)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.


blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox