WebSify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for SBI PO 2014: Computer

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Wed, Jun 25, 2014 19:53 hrs

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  • Reasoning
  • English
  • Data Interpretation and Analysis
  • General Awareness, Marketing & Computers.

50 questions will be asked from each section.

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Computer for SBI PO 2014.


Q1. The process of a computer receiving information from a server on the Internet is known as?

(A) pulling
(B) pushing
(C) downloading
(D) transferring
(E) Uploading

Q2. Which part of the computer helps to store information ?
(A) Disk drive
(B) Keyboard
(C) Monitor
(D) Printer

Q3. ??????is the process of carrying out commands.
(A) Fetching
(B) Storing
(C) Executing
(D) Decoding
(E) None of these

Q4. The rectangular area of the screen that displays a program, data, and/or information is a?
(A) Title Bar
(B) Button
(C) Dialog Box
(D) Window

Q5. The Internet is controlled by -
A) the U.S. government
B) IBM, Intel, and Microsoft
C) no one in particular
D) United Nations

Q6. Entering and editing text can be done most efficiently using a:
A) spreadsheet
B) desktop publishing program
C) typewriter
D) word processing program

Q7. To have a page number and chapter title appear at the bottom of every page, create a:
A) header
B) footer
C) footnote
D) heading at the bottom of the page.

Q8. What is 'C' in the word 'CUI' -
A) Certificate
B) certified
C) character
D) country

Q9. Which one of the following is not a Web Browser?
A) Internet Explorer
B) Mozila Firefox
C) Android OS
D) Google Chrome

Q10. Which of the following is not an example of secondary storage device?
A) Flash Memory
B) RAM
C) HDD
D) CD-RW

Answers
1. (c) 2. (a) 3. (c) 4. (d) 5. (a)
6. (d) 7. (b) 8. (c) 9. (c) 10. (b)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.


blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox