Web Sify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for SBI PO 2014: Data Interpretation

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Tue, Jul 01, 2014 16:17 hrs
​SBI

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  1. Reasoning
  2. English
  3. Data Interpretation and Analysis
  4. General Awareness, Marketing & Computers.

50 questions will be asked from each section.

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding Data Interpretation for SBI PO 2014.

DIRECTIONS(1-5)- The pie chart showing the subscriptions generated by Indian Bonds:


Q1.If the investments by NRIs are Rs 4,000 crore, then the investment by corporate houses and FIIs together is:
A.24,000 crore
B.24,363 crore
C.25,423.4 crore
D.25,643.3 crore
E.none of these

Q2.What percentage of the total investment is coming from either FIIs or NRIs?
A.33%
B.11%
C.44%   
D.22%
E.none of these

Q3.If the total investment other than by FII and corporate houses is Rs 335,000 crore, then the investment by NRls and insufficient funds will be in thousands?
A.274,100           
B.285,600
C.135,000
D.Cannot be determined
E.none of these

Q4.What is the approximate ratio of investment flows into India Bonds from NRIs to corporate houses?
A.1 : 4
B.1 : 3
C.3 : 1
D.Cannot be determined.
E. none of these

Q5.If the total investment flows from FIIs were to be doubled in the next year and the investment flows from all other sources had remained constant at their existing levels for this year, then what would be the proportion of FII investment in the total investment flows into India Bonds in the next year (approximately)?
A.40%
B.50%
C.60%
D.70%
E.none of these

DIRECTIONS(6-10)- Distribution of overseas tourist traffic from India:

 

Q6.If amongst other countries, Switzerland accounted for 5% of the Indian tourist traffic and it is known from official Swiss records that a total of 25 lakh Indians had gone to Switzerland during the year, then find the number of 30-39 year old Indian tourists who went abroad in that year.
A.18.75 lakh
B.25 lakh
C.50 lakh
D.75 lakh


Q7.The ratio of the number of lndian tourists that went to USA to the number of lndian tourists who were below 30 years of age is:
A.2 : 1
B.8 : 3
C.3 : 8
D.Cannot be determined
Q8. If the total number of tourists are 2 lakh .What is the average number of tourists from USA, Japan and others ?
A. 60K
B. 70K
C. 80K
D. 108K
E. 90K


Q9. If the total number of tourists are 4 lakhs find the ratio of tourists from UK, USA, JAPAN together and tourists above 50 years:
A.8:4
B.5:8
C.6:5
D.8:5
E.4:8


Q10.The number of tourists in age range of 40-49 and 30-39 years are what percent of tourists to other countries  if total number of tourists are 150 K  :
A.150%
B.140%
C.175%
D.180%
E.225%

 

Answers
1. (B) 2. (C) 3. (C) 4. (B) 5. (B)
6. (D) 7. (B) 8. (A) 9. (D) 10. (C)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.




More from Sify:
blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox