Web Sify
Follow us on
Mail
Print

Mock Paper for SBI PO 2014: English-4

Source : SIFY SKILLS
Last Updated: Thu, Jun 12, 2014 08:07 hrs

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  • Reasoning
  • English
  • Data Interpretation and Analysis
  • General Awareness, Marketing & Computers.

50 questions will be asked from each section.

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding English for SBI PO 2014.


Directions (Qs. 1 to 10) : In each question below, a part of the sentence is bold. Below are given alternatives to the bold part which may improve the sentence. Choose the correct alternative.

1.    Lift the handset only after paid a one rupee coin.
        (a) paying a one-rupee coin
        (b) you pay one rupee coin
        (c) pay one rupee-coin                        
        (d) you paid one rupee coin
        (e) No correction required

2.  Good life, according to many people, is to making more and more money
  (a) is making                            
  (b) is made
  (c) are made                           
  (d) are making
  (e) No correction required

3.   His behavior with all his employees is so pleasing that everyone come forward for helping him.
        (a) came towards him for help
        (b) comes towards him for help
        (c) comes forward to help him
        (d) comes forward for help him
        (e) No correction required

4.      A master should never impose his servants too much work.
        (a) his servants with too much work
        (b) too much work with his servants
        (c) too much work on his servants
        (d) too much work for his servants
        (e) No correction required

5.      What matter does most is the quality and not the quantity.
        (a) What does matter
        (b) What does  it matter
        (c) That matters
        (d) What matters
        (e) No correction required

6.   The police commissioner burst into rage and ordered immediately suspension of the  inspector who had arrested the innocent boy.
(a) order immediately
(b) order immediate
(c) ordered immediate
(d) ordering immediate
(e) No correction required

7.   He would be like to have some ice-cream.
 (a) would like to                         
 (b) would be liked to
 (c) was to be liking to              
 (d) would being liked to
 (e) No correction required

8.  Not knowing the language and had no friends in the country, he found it impossible to get   job.
(a) has no                                 
 (b) with having
 (c) with having not                     
 (d) having no
 (e) No correction required

9.   She will not attend the meeting until she is asked to.
 (a) except                                   
 (b) even with
 (c) even except                          
 (d) unless
 (e) No correction required

10.  Because of his smart work, he is in the best books of his employer.
 (a) in the better books                                    
 (b) in the good book
 (c) in the good books                                     
 (d) into the good books
 (e) No correction required




Answers
1. (a) 2. (a) 3. (c) 4. (c) 5. (d)
6. (c) 7. (a) 8. (d) 9. (d) 10. (c)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.

blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox