Web Sify
Follow us on
Mail
Print

​Mock Paper for SBI PO 2014: English (Sentence Correction)

Source : SIFY SKILLS
Last Updated: Fri, May 23, 2014 06:07 hrs

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  1. Reasoning

  2. English

  3. Data Interpretation and Analysis

  4. General Awareness, Marketing & Computers.


50 questions will be asked from each section.


MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding
English (Sentence Correction) for SBI PO 2014.


Directions: Which of the phrases a), b), c) and d) given below each sentence should replace the phrases printed in

bold in the following sentences to make the sentence grammatically correct. If the sentence is correct as it is and ‘No

correction is required’, mark e) as the answer.


1. He postponed making a decision until he been given complete information.

a) till he had been given

b) until he will get

c) till he would be giving

d) till he could be giving

e) No correction required


2. He refused to sign till he would read the text of the agreement.

a) had read

b) will read

c) would have read

d) should be reading

e) No correction required


3. He didn’t want risking to get wet as he had only one suit.

a) risking for getting wet

b) risking at getting wet

c) to risk getting wet

d) to get wet at the risk of

e) No correction required


4. They came in quiet so as not to wake the others in the dormitory.

a) as quiet as not

b) so quiet as not

c) so quiet that not

d) quietly so as not

e) No correction required


5. Kidnappers had telephoned the victim’s father from a public booth to conceal his identity.

a) for concealing his

b) because of concealing their

c) to conceal their

d) by concealing his

e) No correction required


6. He usually wears a coat but he is not wearing it today as it is not cold.

a) has not wearing

b) has not been worn

c) doesn’t wear

d) didn’t wore

e) No correction required


7. If you were rule bound as you claim to be, you should stop at the signal.

a) should stop before

b) would have stopped at

c) should be stopped at

d) would have been stopped

e) No correction required


8. Some social service organizations are done yeoman service in empowering the downtrodden women.

a) will be provided yeoman service

b) have been doing yeoman service

c) are doing service of yeoman

d) have been doing services of yeoman

e) No correction required


9. The metal roof was dismantled to be broken up and sell as scrap.

a) for selling with scrap

b) for sell as scrap

c) and to sell as scrap

d) and sold as scrap

e) No correction required


10. It is noteworthy to note that India had pioneered the use of non-cash based payment systems.

a) is noteworthy that

b) is notably that

c) is worth to note

d) is noted about

e) No correction required


Answers

1. (A) 2. (A) 3. (C) 4. (D) 5. (C)

6. (E) 7. (B) 8. (B) 9. (D) 10. (A)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.




blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox