Mock Paper for SBI PO 2014: Marketing

Last Updated: Thu, May 15, 2014 06:17 hrs

SBI will be conducting the written examination for recruitment to the post of Probationary Officers in June, 2014. The written examination consists of 4 sections-

  1. Reasoning

  2. English

  3. Data Interpretation and Analysis

  4. General Awareness, Marketing & Computers.


50 questions will be asked from each section.


MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding
Marketing section for SBI PO 2014.


1 _______ means adding value to an existing brand by improving product attributes, style, features and enhancing its overall appeal.

A) Brand Extension B) Brand Rejuvenation

C) Brand Recognition D) Brand Correction

E) None of these


2 Which in the list is not a marketing strategy during the maturity phase?

A) Market modification B) Product Modification

C) Marketing mix modification D) Price Modification

E) None of these


3 Which of these below attributes are included as personal factors while taking buying decision by the Consumers?

A) Income B) Age

C) Brand Loyalty D) All of These

E) None of these


4 In Marketing, a paid form of non-personal presentation and promotion of any product is known as?

A) Personal selling B) Advertising

C) Direct selling D) Public relation

E) None of these


5 Which part of marketing try to find out the customer need and demand of a product?

A) Segmentation B) Advertisement

C) Market Research D) Market Positioning

E) None of these


6 In viral marketing, the K-factor can be used to describe the ________ of websites or apps.

A) Number of Visitors B) Number of subscribers

C) Growth rate D) None of These

E) None of these


7 A/An __________ can be referred to as a brand when a group of products possess the same brand name.

A) Universal Brand B) Umbrella brand

C) Constant Brand D) None of These

E) None of these


8 Customer database is used mainly for?

A) Newspaper Advertisement B) Radio Advertisement

C) CRM related activities D) Public relations

E) None of these


9 Which in the list is not an example of direct marketing?

A) Tele marketing B) E-Commerce

C) E-mail marketing D) Retail selling stores

E) None of these


10 In Marketing, Brand Positioning refers to?

A) An image or identity in the minds of their target market for its product, brand

B) Strategies taken by company to increase market share

C) Power to recall a brand by consumer

D) Compare products with products from other vendors

E) None of these



Answers

1. (B) 2. (D) 3. (D) 4. (B) 5. (C)

6. (C) 7. (B) 8. (C) 9. (D) 10. (A)


For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed SBI PO study plan, visit MockBank.



More from Sify: