WebSify
Follow us on
Mail
Print

RBI Assistant Exam 2014: Prepare better for the final exam with our mock test

Source : SIFY_SKILLS
Last Updated: Thu, Sep 04, 2014 15:12 hrs
RBI

MockBank, a group of experts who carefully create mock tests specific to each competitive examination, have come up with sample questions regarding English for RBI Assistant 2014.

Directions (1-5):Read each sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error, the answer is (E). (Ignore errors of punctuation, if any).


1)
A. A property dealer was

B. shoot dead by four unidentified jacket-clad men

C. while taking a morning walk

D. in a park

E. No error

2)

A. The auditions for the first ever

B. reality-based pop band hunt, is

C. going on in full swing,

D. with numerous entries came in.

E. No error

3)
A. To curbing the spread of violence,

B. authorities brought under curfew

C. more areas in the State, where

D. three youths were killed.

E. No error

4)
A. Not only was the actress over the moon

B. as winning an award, but was

C. also deeply touched by the support

D. she got from the industry.

E. No error

5)
A. Hectic schedules can

B. take a toll on anybody and

C. the solutions to this is

D. a quick holiday to some exotic location.

E. No error

Directions (6-10):Fill up to blanks picking out from the choices.

6) We are ___ to have him ____ here to make this function a great success.


A. pleased, over

B. sure, come

C. wonderful, again

D. happy, arrive

7) The state Govt. staff ___ threatened to launch an indefinite strike from next month to ___ their demands.
A. have, press

B. were, meet

C. did, get

D. have, press

8) The speech ___ with subtle threats has resulted in ___ tension.
A. replete, increased

B. followed, continuous

C. started, reduced

D. full, escalating

9) By long queues and bad weather the voters__ their way to the polling stations ___ a lot.
A. going, dropped

B. encouraged, prepared

C. making, suffered

D. undaunted, made

10) The counter Clerk was very busy and ____ not pay any ___ to the customer's request.
A. can, help

B. could, respect

C. had, cash

D. did, attention

Answers
1. (B) 2. (D) 3. (A) 4. (B) 5. (C)
6. (A) 7. (A) 8. (A) 9. (C) 10. (D)

For full length customized test series, personalized faculty mentorship and detailed RBI Assistant study plan, visit MockBank.




blog comments powered by Disqus


most popular on facebook
talking point on sify news
Subscribe
Subscribe to receive e-mail alerts on
upcoming exams in your inbox